به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان مازندران، در آستانه فرارسیدن سیودومین دوره هفته کتاب، با هدف واکاوی زوایای مغفول شخصیت رهبر و ادیب انقلاب اسلامی در حوزه کتاب و کتابخوانی، نشست «گعده امین» با حضور هابیل طهماسبی، معاون امور کتابخانهها و مشارکتها؛ علی جعفری، معاون اداری و مالی اداره کل کتابخانههای عمومی استان؛ میثم رنجبر، دبیر محافل ادبی کتابخانه های عمومی مازندران، مریم رزاقی، شاعر و معاون صدای مرکز مازندران؛ علیرضا دهرویه، شاعر؛ ابوذر علیزاده، رئیس اداره کتابخانههای عمومی ساری، اهالی فرهنگ و ادب، اعضای کتابخانه، کتابداران و علاقهمندان به شعر ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۳ در کتابخانه عمومی آزادگان ساری برگزار شد.
میثم رنجبر، دبیر انجمنهای ادبی اداره کل کتابخانههای استان در نشست استانی «گعده امین»، اظهار کرد: در گعده امین قرار است به بعد غیرسیاسی رهبر انقلاب بهویژه در حوزه کتاب، کتابخوانی و شعر بپردازیم. از آنجایی که رهبرمان مسئولیت اصلی خط انقلابی کشور را برعهده دارند، ذهنیتها شاید بیشتر به سمت مباحث سیاسی باشد، منتها شناخت برخی زوایای مهم آن مغفول مانده است.
رنجبر با اشاره به تخصص فوق العاده مقام معظم رهبری در عرصه شعر، کتاب و کتابخوانی، خاطرنشان کرد: در این جلسه دو مهمان که سعادت حضور در پیشگاه رهبر انقلاب را داشتند، حضور دارند.
رهبر انقلاب در حوزه کتابخوانی حرفهای هستند
در ادامه هابیل طهماسبی، معاون امور کتابخانهها و انجمنهای اداره کل کتابخانههای عمومی مازندران عنوان کرد: این نشست بهانهای برای واکاوی ابعاد مغفول شخصیتی رهبر انقلاب در حوزه کتاب و کتابخوانی است.
وی با بیان اینکه کمتر کسی در کشور مثل رهبرمان اهل کتاب بوده و در این حوزه حرفهای هستند، افزود: نهاد کتابخانههای عمومی کشور با هدف بازشناسی این بعد از شخصیت رهبر انقلاب اقدام به برگزاری سلسله نشستهای گعده امین و بررسی «مستند غیررسمی ۶» روایتی از انس رهبر با کتاب کرده است.
گفتنی است، در این نشست علیرضا دهرویه و مریم رزاقی از شاعران برجسته کشور در خصوص دیدارهای اهالی فرهنگ و ادب، اختصاصاً شاعران با مقام معظم رهبری به مرور خاطرات پرداختند و بخش هایی از «مستند غیررسمی ۶» به نمایش گذاشته شد. در پایان مراسم از مهمانان ویژه این برنامه تقدیر بعمل آمد.
شعری ماندگار است که بنیه ایمانی و الهی داشته باشد
علیرضا دهرویه، از شاعران آیینی استان با بیان خاطراتی از دیدار با رهبر معظم انقلاب، گفت: لذت این دیدار صمیمی در هیچ جا برای ما تجربه نشده بود، روحیه عالی، دقت و توجه به جزئیات شعر رهبر انقلاب وصف نشدنی است.
وی با بیان اینکه این دیدارها، الهامبخش بسیاری از شاعران بوده است، گفت: در راستای اهمیت شناخت شخصیت والای رهبری و الگوگیری از ایشان باید از این دست برنامه ها به کرات اجرا شود تا تنها یکی از خصویات رهبر انقلاب را بتوانیم به نسل جدید که با کتاب فاصه گرفته اند، منتقل کنیم.
دهرویه اذعان کرد: علت توجه رهبر فرزانه انقلاب به شعر آئینی این است که آنگونه که شعر آئینی تاثیرگذار است، هیچ شعر دیگری این تاثیر را ندارد و شعری ماندگار است که بنیه ایمانی و الهی داشته باشد.
وی در ادامه بیان داشت: از خصوصیات مهم رهبر انقلاب علاوه بر فقیه بودن، فیلسوف وادیب بودن ایشان است.
دهرویه ادامه داد: در بخشی از خاطرات ایشان خوانده ام که برای دیدار با شاعران در دوران نوجوانی و جوانی شخصا هزینه می کردند و به تنهایی برای دیدار با آن ها سفر می کردند تا از نزدیک پای درس و بحث با آنها بنشینند و این علاقه ایشان به شعر را می رساند.
مریم رزاقی، مهمان ویژه برنامه و از دیگر شاعران استان با تقدیر از برگزاری این برنامه توسط اداره کل کتابخانه های عمومی استان عنوان کرد: اگر در طول تاریخ چند هزار ساله ایران بررسی کنیم ، کمتر کسی داشتیم که به عنوان، حاکم و رهبر دین تا این حد جامع الشرایط باشد و تا این اندازه مطالعات عمیق و تسلط و آگاهی داشته باشد.
وی در ادامه افزود: این غفلت فاجعه است و مقصر اصلی خودمان هستیم که به این جنبه شخصیتی رهبر معظم انقلاب کمتر پرداخته ایم.
رازقی تاکید کرد: اگر بخواهیم در مورد زوایای مغفول ادیب انقلاب صحبت کنیم که بخش ادیب بودن آن بیشتر مدنظر است باید یاداور شویم که رهبر معظم انقلاب از دوران نوجوانی که وارد حوزه علمیه شدند و به کتابخانه آستان قدس رضوی دسترسی پیدا کردند، شروع به مطالعه نمودند و به حدی سرعت مطالعه ایشان بالا بود که کتابخانه آستان قدس رضوی جوابگوی نیازشان نبود.
گفتنی است، در پایان این نشست علیرضا دهرویه و مریم رزاقی شعرخوانی داشتند و بخش هایی از «مستند غیررسمی ۶» به نمایش گذاشته شد.
ارسال نظر